Calmati-va sanii cand vine vorba de tehnologie si copil

0

Circulă pe internet filmulețe în genul celui de mai jos. Niște porcării sinistre menite să atragă like-uri. Sunt postate de tot felul de pagini dubioase, iar retardații dau like pentru că doar atât înțeleg ei din viațâ. Creierul lor nu poate concepe mai mult. Nu are perspectivă, nu poate anticipa viitorul. 

Îmi place atât de mult cum explică vânzătorul, de parcă tableta e un lucru rău. Ăștia îs exact oamenii care se tem de tehnologie. Mama de exemplu mi-a cumpărat joc pe televizor dar nu m-a lăsat să mă joc pe televizorul ăla nou și color pentru că îl strică jocul. Aveam cum să-i explic că e total stupid ce credea ea? Nu prea. Dar măcar s-a învățat și a îmbrățișat tehnologia. Rupe jocurile pe facebook. În fine, ăștia care cred că tableta sau telefonul pentru copil e un lucru rău, gândesc cam cum gândea mama pe vremea când eram un mic copil. Adică primitiv. Într-o perioadă în care lumea evoluează atât de repede este absolut esențial ca și copilul să țină pasul. Eu am prieteni de vârsta mea care încă tastează cu un deget și adorm lângă ei când vor sa scrie o propoziție la calculator.

Tehnologia evoluează și trebuie să ținem pasul cu ea. Mai mult, e important ca și copilul să țină pasul cu tehnologia, altfel o să ajungă ca unii dintre amicii mei care cred că se pot imbolnăvi de la un virus de calculator.

Pe bune, nu vrei să ai un analfabet tehnologic, nu în era asta. Și de unde vine prostia asta cu iubirea? De ce să renunți la tabletă și să-i oferi iubire? Nu se exclud! Se poate juca pe tableta și primii iubire de la tine, că nu se bagă tableta în relația voastră. Dacă știi să-ți educi copilul nu o să ai probleme de genul acesta.

Tehnologia și dragostea părintească NU se exclud una pe cealaltă. Ține doar de tine ca părinte cum îți împarți timpul și cât îi oferi copilului tău. Sau poate e mai simplu să dai vina pe tabletă, nu pe tine că ești un părinte de rahat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here