Bolnav Psihic.

Ieri am văzut și eu Der Untergang, știu, târziu, dar a meritat așteptarea. Am urmărit tot ce există despre Hitler și viața lui, am citit și Mein Kampf. Nu sunt adeptul lui, nu-mi plac nenorocirile pe care le-a făcut. Numai că nu este singurul vinovat în toată povestea asta, nebunul de Himmler i-a încurajat acțiunile, despre Goebbels nu mai zic nimic, l-a venerat atât de mult pe Hitler încât și-a ucis cei 6 copii și s-a sinucis împreună cu nevasta lui.

Oamenii aceștia au ajuns să creadă atât de mult într-o idee încât au luat-o razna, au decis să-și omoare familia doar pentru a nu fi capturați de ruși. Copii aceia nu aveau nici o vină, probabil trăiau fericiți până la adânci bătrâneți, asta dacă nu i se punea pata lui Stalin și-i executa, că vorba aia, nici rușii nu sunt mai grozavi.

Îmi vine atât de greu să cred că un om matur, în floarea vârstei, poate să recurgă la asemenea gesturi, să-și omoare tot ce are mai scump pe lume doar pentru că ar considera că viața fără Hitler nu are rost.

Chestii de acest gen  se mai întâmplă și astăzi, oamenii sunt atât de creduli. Țin minte că a fost un pastor prin America care a zis că vine sfârșitul lumii, predica la un mic post de radio local. Datorită unui reporter care l-a promovat în cadrul unei televiziuni locale, nebunul care credea cu tărie că vine sfârșitul lumii a ajuns un fenomen național. Oamenii și-au vândut tot ce aveau și au așteptat liniștiți sfârșitul lumii, evident că n-a venit, iar tembelii și-au pierdut tot ce au agonisit o viață.

Unde găsesc oamenii de acest gen? Aș face și eu câteva chestii să-i las fără bani, ăștia merită cu tărie. Cât despre Hitler și compania, mi-a plăcut ce a zis Goebbels ”Germania ne-a votat, acum să suporte”.

Ce îți faci cu mâna ta……….

13 COMENTARII

 1. Am vazut si eu filmul, este o opera. si eu am urm?rit foarte multe documentare, filme si chiar citit carti si nuvele de razboi în care ni se afirma toate aceste atrocitati, însa, într-adevar, au existat mai multi vinovati, nu unul singur. Daca nu ma însel, Hitler nu a fost chiar atât de crud cu evreii, ba chiar voia sa îi trimita pe toti pe insule îndepartate de continent, însa Himmler a fost cel care a venit cu ideea „solu?iei finale”. Din nou, arhivele si sondajele arata ca, desi Himmler a adus moartea a milioane de evrei si nevinovati, Hitler este considerat un om mult mai rau decât el deoarece Stia ca aceste atrocitati au loc, însa nu l-a oprit niciodata pe Himmler. Un film foarte bun, însa, cred eu, daca Germania ar fi câstigat razboiul, poate nu mai era acest haos politic si economic pe plan global.

  Alexandru
  http://www.onlyoneaveragejoe.blogspot.com

  • Imi place comentariul. Imi place ca ai cunostinte despre solutia finala. Nu consideri, totusi, ca am scris prea putin? la articolul precedent baietii au fost foarte indignati :))

   Un film foarte bun, însa, cred eu, daca Germania ar fi câstigat razboiul, poate nu mai era acest haos politic si economic pe plan global.-Foarte mare dreptate ai.

   • Într-adevar, este destul de putin, însa nu pot face o asemenea remarca… tinând cont de cât de multa istorie pe baza acestui eveniment tragic exista… ar dura zile întregi ca sa termini o postare bine cizelata. 😀

 2. Problema este ca 90% dintre adolescentii de azi-si mai infricosator este ca nu doar ei-daca le pomenesti de ”Auschwitz” se uita senin-bovin la tine si te intreaba ”Cine-i ala?”.ASTA ar trebui sa apara in cartile de istorie,nu o anume Monica Macovei,vezi tu doamne ce personalitate care a schimbat cursul omenirii….Si daca tot ai dato-n filme de genul,va recomand ”Unsere fater,unsere mutter”.Un film care raspunde la multe intrebari.

  • Sincer, ai dreptate într-o mare masura, însa cui sa îi mai pese? Ne-am „occidentalizat” si noi… ce sa mai… Problema nu este ca în tara la noi este promovata prostia, dar faptul ca exista aceasta ignoranta printre oameni… eu am 16 ani si nu am nevoie de scuze sau pretexte. De ce spun asta? Pentru ca eu citesc, mie îmi place sa citesc! Vreau sa devin cineva si trebuie sa învat din greselile altora. Cum o pot face cel mai bine? Desigur, cu ajutorul urmasilor mei, dar cel mai important, prin citit. Din pacate, tara noastra serveste doar prostia, incultura si nesimtirea. O sa urmaresc si eu filmul, cred ca o sa îmi placa! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here