Biserica și rolul ei în societatea românească.

2

Dacă în prima faza articolul din constituție a fost respins, într-un final a fost adoptat și spune cam așa.

Art1.-( 1¹) „România recunoaşte rolul istoric, în constituirea şi modernizarea statului român, al bisericii ortodoxe şi al celorlalte culte religioase recunoscute de lege, al Casei Regale şi al minorităţilor naţionale”

România a ajuns atât de evoluată și oamenii sunt cu o mentalitate atât de deschisă, sunt atât de iubitori și de înțelegători datorită Bisericii. Mda, toată planeta a evoluat datorită lor. Sper că v-ați prins că sunt ironic, dacă erau toți oamenii închiși la minte cum a fost Biserica, în ziua de astăzi am fi crezut că pământul este plat și soarele se învârte în jurul nostru, că deh, unul este Dumnezeu.

Bun, eu  vreau să știu cu ce a ajutat Biserica statul român, cu ce au fost ajutați oamenii de rând să evolueze.  Școli s-au făcut din banii bisericii? Nu prea, chiar și Guvernul României a preferat să ridice o Biserică decât să construiască o școală. Normal, Biserica are nevoie de oameni care nu gândesc prea mult și sunt dispuși să lase ceva bănuți la cutia milei în speranța că Dumnzeu i v-a ierta pentru că au mâncat cărniță de porc în timpul postului.

Au fost construite Spitale? S-a investit în modernizarea medicinei? Pentru ce, avem Catedrala Mântuirii Neamului, cât timp Dumnezeu este cu noi ce naiba să mai facem la spital, trebuie doar să avem credință și bolile trec. De-aia ne îmbolnăvim și murim de cancer, că suntem păcătoși, nu pentru că n-avem tehnologia necesară să ne luptăm cu bolile.

Vrem să ne securizăm păstrarea identității, să nu le mai permitem hoților să scoată rate cu buletinul nostru sau să comită infracțiuni mai grave? Nu putem, Biserica spune că dacă introducem  cipuri în buletin mergem automat în iad. Nimeni nu explică de ce ajung în iad, pentru că așa a spus un om care, probabil, trebuia internat la nebuni?

Trist, foarte trist.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here