Astazi a fost o zi buna

0

Mă trezesc de dimineață, mă îmbrac și când să ies, verific dacă am cheia de la mașină. Nu o am, îmi petrec vreo jumătate de oră să o caut. Cheia nicăieri. Într-un final renunț și iau cheia de rezervă, ajung la mașină, mașina era deschisă cu cheia în contact lăsată așa de ieri.

Ies pe balconul de la birou, văd o foaie în parbriz. Întreb colegii, ”Oare e posibil să fie amendă?” ”N-are cum”, am decis toți. Cobor jos să verific, era amendă.

Pe drumul spre casă, se aburesc geamurile, dau căldura la maxim, nimic, geamurile se abureau tot mai tare. A fost ok, se circula incet. Incerc sa ud parbrizul cu stropitoarele alea, s-a terminat apa. Mă apuc și sterg ca un mandru posesor de Dacia 1300 parbrizul cu mâna în timp ce conduceam, da de vad ceva. Nimic.

Ajung în Zorilor acolo unde cobori spre Mănăștur, trafic infernal din față, cum veneau masinile cu farurile aprinse nu mai vedeam NIMIC.Mă apucă nițel panica, de ce să mint, dar nu aveam unde să opresc.

Văd o benzinarie, trag dreapta, mă apuc și caut o cârpă. NU am. Intru în benzinărie.

– Sar`mana, imi imprumutati o carpa?

-Pentru?

-Să șterg parbrizul că se abureste și nu stiu de ce.

-Vezi în baie că este pe calorifer.

Ok, mă duc în baie, iau cârpa, mă întorc și șterg parbrizul, îi duc cârpa înapoi la femeie, uit ușa deschisă, ajung înapoi parbirzul aburit iar. Mă întorc înăuntru, iau iar cârpa, șterg, trag masina lângă intrare, fug repede, las cârpa, mă întorc, parbrizul nu e aburit, plec, se abureste încet. Într-un final, semn de la divinitate, mă uit spre controalele de la căldura, nu era pus pe dezaburire…

A fost o zi bună, și e doar Marți. Dacă o să fie tot așa de frig, probabil e mai bine să stau în casă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here