Ai făcut o facultate? Nu-i nimic, de azi e fără valoare.

1

​Ministerul Educatiei a deschis portile universitatilor pentru tinerii fara diploma de Bacalaureat: incepand de ieri, universitatile ii pot inscrie pentru acest an scolar la cursuri si pe cei care nu s-au prezentat la BAC sau care l-au picat. Ministerul Educatiei a publicat in Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolventi de liceu fara bacalaureat, adica actul de care universitatile mai aveau nevoie pentru a incepe inscrierile.

Prima întrebare, firească cred eu, ar fi: Sunteți Proști? După care m-aș calma și i-aș întreba ce naiba or să facă copiii ăștia la facultate? N-au fost în stare să-și promoveze bacul, cu siguranță o să fie foarte buni la facultate. Asta e logica? Prost în liceu, deștept la facultate? Mie îmi cam dă cu minus combinația asta. Știu, foamea de bani la Universități este mare, dar nici în halul acesta.

Eu mă simt anulat, ani pierduți pe școală, stres să-mi iau nenorocitul ăla e bac, stres la facultate să promovez legendarul examen dat de Chereches care, de obicei, era purtat până în anul 3. Nu mă laud, am luat din prima și parțialul și examenul. Nu asta e ideea. Voi ați văzut ce le poate capul ăstora, nu? Îi vedeți pe la școală, plin de șmecherii, ochelari de soare și coșuri scârboase. Atitudine de manelist și interlop. De fapt, pentru majoritatea, modelele de urmat în viață sunt interlopi și rromi. Scrisesem un articol în care criticam ceva țigani, știți ce mi-a zis unu? ”Ești fraier și ciudos, țiganii sunt șmecheri și au bani”.

Da, ăsta e viitorul, iar filmul Idiocracy pare să fie tot mai aproape de adevăr.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here