Acum știu cum se simt cei care au stat în pușcărie pe nedrept

0

Dacă bine îmi aduc aminte, joi, când am ajuns foarte aproape de casă, chiar în intersecția în formă de T, era să fac un mic accident, un pupic între două mașini dacă vreți.

Eu veneam dinspre Profi, din dreapta venea un Taxi, am semnalizat dreapta, că acolo mergeam, i-am cedat trecerea taxiului și am virat, să mă duc. Cu colțul ochiului am văzut ceva alb, am frânat instant , era o doamnă roșcată la vreo 40 de ani cu un Golf 4 alb.

Nu ne-am atins, dar doamna s-a dat jos foarte nervoasă, s-a uitat la mine cu o privire ucigătoare. Era atât de ucigătoare încât a uitat să tragă frâna de mâna și mașina ei a luat-o puțin la vale. A abandonat crima pentru moment, și a fugit după mașină s-o oprească.

Eu mă simțeam vinovat deja, și mă certam, că în zece ani am fost șofer cuminte, cum de am greșit eu chiar acuma? Lângă casă?

Taximetristul zâmbea și se uita la mine, părea că mă susține din priviri. Chiar m-am întrebat de ce susține ăsta omul care a greșit, misoginul naibii.

A oprit doamna mașina, s-a dat jos din nou și s-a uitat din nou cu privirea ucigătoare la mine. Cuminte și umil am deschis geamul ca să-mi primesc dojeneala corespunzătoare, convins fiind că eu sunt vinovat.

M-a privit scurt cu ochii ei de criminală și părul de un roșu aprins, de am crezut că se urcă pe mine și facem un copil demon ca în Game of Thrones să ucidem ceva bulibașă care are pretenții la tron.

Nu a fost așa, în schimb m-a privit în ochi și mi-a zis: „De ce nu ești atent”. Cuprins de vraja ei am scos, guturat, un „Scuze, chiar nu te-am văzut”.

Și m-am tot gândit, de unde greșeala asta de începător, ceva nu a fost în regulă, de ce mă simțeam vinovat și în același timp nevinovat?

Am trecut acuma pe acolo, exact de unde venea doamna. Avea și ea cedează trecerea, mama ei de roșcată focoasă cu Golf 4, că m-a învinovățit pe mine nevinovat. Sper că e vecină, sa-i explic situația și s-o invit la o cafea :))), că am eu o pasiune pentru astea roșcate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here