The Maze Runner.

586

Nu auzisem nimic de el, nu vazusem nimic despre el. Asa ca l-am luat orbeste gandindu-ma ca o sa vad doar un film de umplutura care o sa ma faca sa regret ca nu m-am pus sa-mi continui lectura la care am ramas-Copiii Mintii de Orson Scott Card. Si parca a tinut sa-mi trosneasca o palma filmul pentru ca m-a prins din primele 10 minute. Va spun, o sa va roada curiozitatea sa ajungeti la final, pentru a afla ce naiba se intampla si de ce e omul ala acolo.

Sa va fac un mic rezumat. Thomas, un adolescent se trezeste intr-un lift care-l duce pe un camp. Acolo mai gaseste inca cativa zeci de adolescenti, toti inarmati si organizati, un singur lider, Alby, si cateva caste. Toata lumea isi stie locul, toti stiu ce au de facut. Cam ca in Divergent, numai ca nu e totul atat de drastic. Chestia e ca oamenii acestia sunt prinsi in mijlocul unui labirint de unde nu pot iesi, iar daca intra in labirint, acolo ii asteapta niste crearturi, urlatoare le ziceau….parca, care o sa-i omoare sau o sa-i injecteze cu ceva boala. Nu va povestesc mai departe. Va spun doar ca filmul te tine ca pe ace, vrei mereu sa stii de ce naba is aia acolo, credeam ca sunt eu prost si nu sunt in stare sa prevad ce o sa se intample, sau nu sunt in stare sa inteleg lucruri simple. Dar nu e asa, chiar nu se fac referiri clare la cum au ajuns ei acolo, de ce sunt acolo, si cine naiba i-a bagat acolo!

Ah, la finalul filmului, ai pentru 10 minute senzatia ca ai inteles si ti s-a spus toata povestea. Pe naiba! Tot ce ai inteles tu intr-o ora si 50 de minute, iti este demontat si aruncat la gunoi in doua minute. Filmul te lasa in aer, stii doar ca au trecut in faza a doua a testului, stii doar ca e un test, dar nu se stie de ce sunt fortati sa treaca aceste teste.

Mi-a placut mult, iar ceea ce parea sa fie doar un film de duzina, de umplut timpul, a ajuns sa fie un drog care ma impinge sa-mi abandonez calatoria pe care am pornit-o cu Ender si sa citesc putin romanele scrise de James Dashner.

Mi-a placut mult filmul, recomand!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here