Te lași de fumat așa?

0
375

În New York, s-a decis ca vârsta minimă de cumpărare a unui pachet de țigări este de 21 de ani. Cam așa cum e și cu alcoolul. Se lasă lumea de fumat așa? Nu prea, dar faptul că au modificat taxele în așa fel încât pachetul ajunge să coste 11 dolari e ceva, iar unul care e mai sărac se gândește de două ori înainte să cumpere un pachet.

O să meargă și în România? Mă îndoiesc. Noi suntem obișnuiți să ne descurcăm, plus de asta, noi dacă nu avem bani pentru ceva, facem o rată. Ratele au apărut odată cu Românii. An de an este aceeași poveste, oamenii nu prea au bani, dar își fac credite pentru a pune cele cuvenite pe masă, că așa este și expresia, mereu vezi câte un ghiorțan cu câte două coșuri pline, râgâind a mici, cum dă declarații reporterilor Pro Tv și se plânge că n-are bani să trăiască. Dacă îl întrebi de ce și-a umplut coșul dacă tot n-are bani, o să îți spună că așa e tradiția  să ai cele cuvenite pe masă.

Așa și cu țigările, n-o să ne lăsăm niciodată, o să fie pachetul 1 milion? O să ne apucăm de crescut, o să crească contrabanda și aia e….. iar în cel mai frumos caz, o să apară creditul pentru țigări, băncile sunt destul de inventive, sunt sigur că o să se găsească un sistem pentru a finanța viciul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here