Politia Romaniei este o gluma

936

Politistul- acel om pe baza căruia poți face glume. Sau omul căruia trebuie să-i ceri ordin metrologic și neapărat să poarte chipiul când te trage pe dreapta, altfel infracțiunea ta se anulează.

În concepția românului, s-a instalat credința cum că cetățeanul este mai presus de polițist sau de lege. De aceea avem cazuri în care oameni cu un mic iz de retard,  comentează când sunt opriți de polițist, sau nu respectă indicațile acestuia.

Cum avem în cazul de mai jos.

Aici atitudinea polițistului a fost corectă. Omul a comentat fără sens, refuzând să se supună. Într-o țară civilizată ar fi fost deja curentat, la propriu. Ca aici.

Dar în România polițiștii n-au nici antrenament nici tupeul necesar să se impună în fața unui om care încalcă legea. Astfel avem cazuri de genul acesta, în care două pițipoance refuză să se legitimeze și fac scandal. Ce e mai grav, polițiștii nu știu cum să abordeze situația, iar trecătorii susțin fetele. De ce? Pentru că sunt femei, de parcă femeile sunt scutite de lege.

În mod normal, femeia trebuia încătușată și băgată cu forța în mașină. Dar nu, în România polițiștii negociază cu infractorul, se roagă de el, nicidecum nu aplică legea.

De ce? Legislație există. Nu e ca și cum spune domnul Petre Tobă, șeful poliției, care susține că ar trebui îmbunătățită legislația. Ca să ce? Deja există legi pentru ultraj. Ori, ce propune domnul Tobă, care să fim serioși, gândește ca o tobă, este ca legile pentru ultraj să fie și mai dure.

Dar ce înseamnă mai dure? Înseamnă că orice om care înjură măcar polițistul să facă direct pușcărie, cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă domnul Tobă într-un interviu televizat, argumentând că propunerea lor a fost inspirată de o legislație dintr-o țară europeană. Nu ne-a precizat care, dar după cum se prezintă legislația propusă de domnia sa, pare să fie Turcia. O țară care devine tot mai autoritară. Lucru pe care nu-l putem acccepta în România.

Mergem puțin către doctorul de păsărici, omul care s-a pișat, aproape la propriu, pe autoritatea Românească.

Cu stil, tactică și accent de bucureștean, bețivul îi fură polițistului telefonul din mână. Întrebarea firească este- de ce polițistul filma în loc să-l imobilizeze? Posibil ca polițistul să aibă o poliță de asigurare, în caz că retardatul din imagine ar face plângere. Știm că, ca și în cazul morților, polițiștii sunt mereu vinovați. Poate de aceea ar trebui ca fiecare polițist să fie echipat cu un ”body cam”.

Dar asta nu e tot, în imaginile de mai jos vedem cum un tânăr se închide în mașină și o sună pe mami în timp ce e înconjurat de vreo 15 polițiști care nu reușesc să-l scoată afară. Păi bine măi poliția Română. Cam ce respect să mai avem noi, ca simpli cetățeni, sau ce încredere să mai avem în voi, când nu sunteți în stare 15 oameni să rețineți un puștan de bani gata?

Bravo, siguranță și ordine pe naiba. Sunteți penibili din cap până în picioare.

https://www.youtube.com/watch?v=c-D0U8QoRY4

A fost nevoie de alți 5 polițiști să-i pună cătușele unui puștan. Pe semne că acei polițiști n-au folosit niciodată cătușele din dotare pentru jocuri erotice cu soțiile sau prietenele lor.

Respectul meu pentru poliția română e aproape de zero după imaginile văzute. Cu siguranță un om antrenat și înarmat, ar fi omorât fără probleme 20 de polițiști fără un efort prea mare.

Penibil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here