O mică idee despre rasism

752

Iar mă văd nevoit să încep prin a spune că eu nu sunt rasist, dar mă tem că unii nu vor înțelege și s-ar folosi de treaba asta pe viitor făcându-mă un rasist nenorocit atunci când le explic că este ok să-ți vaccinezi copilul și că nu e ok să pui viața unui câine deasupra unui om. Știu, știu, așa își începe discursul orice rasist, spunând că el nu este rasist. Dar eu chiar nu sînt, drept dovadă stă dragostea pe care încă o port pentru unguroaica cu fund de braziliancă.

În america e mare jale că a venit uraganul și mătură tot în calea lui. Oamenii normali se ascund, caută adăpost. Oamenii de mai jos nu fac asta.

În schimb preocupările lor sunt să fure din magazine. Pentru că se știe, atunci când vine uraganul cel mai bine este să ai o pereche de adidas ca să fugi mai bine.

Negrii din america se plâng că sunt o grămadă de stereotipuri atunci când vine vorba de rasa lor. Da oare nu-și atrag stereotipurile singuri? Pe bune, ați văzut un alb în filmare? Nu cred. Atunci e normal ca oamenii să vină și să le zică că toți sunt într-un anume fel. Desigur, nu toți, dar 90%.

Dar vai Răzvan, vrei să spui că rasismul e ok?

Nu oaie, dar parcă încep să-l înțeleg. Sau cel puțin în acest caz o fac. E ciudat că se cacă pe ei cu Black lives matter după care se întâmplă asta. E ca la noi cu țiganii. Câți români ați văzut grupați în clanuri mafiote, ascultând manele și aruncând cu bani pe salam, bani a căror proveniență nu poate fi justificată? Exact! Prea puțini, sau ca să fiu mai exact, nici măcar unul. Sau caută pe google intervenții ale mascaților. În majoritatea cazurilor o să vedeți țigani arestați.

Poate că în acest caz e puțin îndreptățit și americanul să zică „bă, nu sunteți chiar ok, iar unele stereotipuri sunt adevărate pentru că faceți toate căcaturile alea de care zice toată lumea și pe voi vă deranjează”.

Lumea se duce pe râpă pentru că niște virgine și virgini s-au decis că totul trebuie să fie corect iar adevărul să fie ținut doar pentru noi ca să nu ne rănim sentimentele.

NU! Dacă simți nevoia să-mi spui că sunt gras, spune-mi, pentru că sînt, sunt conștient de asta și mă doare fix în cur de ce crezi tu. Dar permite-mi să-i spun și eu unui om atunci când e prost. Iar chestia asta se extinde până la rase.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here