Mi-a adus aminte de copilărie.

380

Când eram mic, aveam un singur film favorit, film care era difuzat cel mai des pe pro tv, de obicei duminică seara. Era vorba despre Terminator 2, o adevărată operă de artă, un film incredibil și, pentru că aveam doar un televizor, toată lumea trebuia să se uite, indiferent ce era pe alt program. Dacă nu mă lăsau să mă uit la film, făceam ca toți dracii. Într-o duminică, era difuzat din nou. Pe Antena 1, era teleurobingo show, joc la care mama juca ca o apucată.  A simțit ea c-o să câștige în seara aceea și n-a vrut să mă lase să-mi văd terminatorul pentru a 20-a oară. Bineînțeles că am început să plâng, să urlu, să sar la bătaie, chiar dacă aveam vreo 10-11 ani, eram un mic terminator . Un fel de Radu Banciu, da în miniatură. În fine, mama n-a vrut nici în ruptul capului să mă lase să-mi văd Terminatorul. Așa că, știind că dimineața la ora 11, filmul se difuzează în reluare, m-am dus la școală cu un plan bine stabilit. Pe la ora 10 am început să plâng ca un nebun în clasă, învățătoarea s-a speriat și a venit la mine să vadă ce am. I-am zis că mă doare burta, că nu mai pot, că vreau acasă. Normal că mi-a dat drumul.

Am ajuns acasă, am dat comandă mamei ce vreau să mănânc, i-am spus că avem ore libere pentru că învățătoarea are ședință, și am început să-l privesc pe Arnold în toată splendoarea lui.

Bineînțeles că mama s-a întâlnit cu învățătoarea și adevărul a ieșit la iveală, doar eram vecini :)). Nici nu mă interesa că mama urla la mine, de bătut nu mă bătea pentru că tata era împotriva violenței fizice, chiar dacă mama ar fi vrut să rupă cureaua pe mine, n-a putut nicicum. De urletele ei nu-mi păsa. Eram mulțumit că am văzut din nou filmul. De atunci, ori de câte ori era Terminator la tv, toată familia se uita, chiar dacă Dinamo își juca meciul decisiv pentru câștigarea titlului, tata îmi făcea pe plac și se uita împreună cu mine la film.

Am dat întâmplător de melodia din Terminator 2, aproape că mi-a dat o lacrimă. Pentru câteva momente m-am simțit iar un puști de 10-11 ani.

PS-Mama chiar a câștigat în seara aceea la Teleuobingo Show.

PPS- Asta La Vista, Baby!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here