Lumea e plina de DJ in sanii goi

3
818

Nimeni nu mai face altceva în viață decât să apese butoane și să ne transmită un feeling ”special” atunci când sună în boxe ciocanele. Nu am absolut nimic cu Dj-ii, doar că nu consider că ar trebui să fie atât de bine plătiți, unii dintre ei cel puțin. Adică serios, vii la ”concert” și-mi apeși niște butoane și eu ar trebui să apreciez artistul din tine????? Cred că glumești.

Uite aici un compozitor care trebuie apreciat pentru muzica lui.

Tu în fond iei o piesă și dai play. Cam ceea ce făceam și noi când eram mici și ascultam Genius pe casetofon în grădina din fața blocului.

https://www.youtube.com/watch?v=TVE23Gqnlnc&t=0s

Îmi mai explica mie un alt prieten, tot Dj și el, că deh, v-am zis, toți sunt dj. Verificați și voi în cercul vostru, măcar un DJ tot aveți. Bun, băiatul ăsta care îmi era prieten drag, avea ceva experiență, adică punea muzică într-un club mare din România care tot apărea pe la MTV în emisiunea lui Mircea Zara. Băietul încerca să-mi explice cum un dj este de fapt un bibliotecar care trebui să aleagă muzica special pe feeling-ul oamenilor prezenți. Ăăăăăăăăăăă NU!

Ascultă seturi de la orice Dj de minimal Techno-House-Electronica sau ciocane așa cum le zicem noi și ai să vezi că este același bas și cam același sunet.

Ultima dată când am intrat în Midi a fost să-l ascult pe John Digweed. Mie îmi place genul acesta de muzica, îl mai acult o dată pe an și e ok. Dar până să intre John Digweed să ne apese butoanele magice, a fost un alt nene care făcea warm-up- ne încălzea pentru cei care nu au luat BAC-ul. Ei și atât de bine ne-a încălzit omu, încât atunci când a intrat John DIgweed  nu mai aveam niciun chef. Muzica suna exact la fel, doar numele artistului era diferit. Și așa am plătit 50 de lei să ascult trei melodii care sunau la fel. Măcar a fost John Digweed care a dat play. Am plecat trist și au trecut niște ani de când nu mi-am mai irosit viața la un asemenea party

Să nu înțelegeți că toți sunt la fel.

Îl cunosc pe IV-IN de exemplu care chiar muncește pentru muzica lui și am fost acolo încă de la începuturile lui când făcea muzică pe un laptop în care nu avea instalat altceva ca să nu-i meargă greu. Am văzut cum zile întregi nu făcea altceva decât să compună muzică. Pe el îl apreciez și știu sigur că și-ar merita banii.

Dar pe doamna asta s-o cred? Înafară de faptul că arată bine, nu văd să fie în stare de altceva. Nu are o melodie compusă, și dacă are vreo melodie personală, e compusă de altcineva, ea e imaginea și trebuie să fie în față cu decolteul ei generos.

Aș plătii bani s-o văd? NU! Aș plătii bani să-i fac altceva, dar în niciun caz să-mi pună muzică.

Desigur, eu i-aș lansa o provocare domniței, să ne mixeze fără decolteu, eventual îmbrăcată cu un echipament foarte gros, ca și când s-ar pregăti să urce pe Himalaya. Să vedem atunci dacă ni se mai pare un mare talent. În rest, frumoase bucăti deține. Și mă refer, evident, la platane. Încă o chestie pe care n-am înțeles-o, de ce pe tot parcursul melodiei se tot fac că învârt la butoane? Vă asigur că nu e nevoie să stai cu mâna acolo toată melodia și tot învârți. Cred că fac asta pentru că s-au prins și ei că sunt degeaba acolo și vor să dea impresia că ei ar munci?

Nu mai zic că e o modă cu femei Dj, că după aia ziceți că sunt hater.

https://www.youtube.com/watch?v=GlC98410ImQ

Știu, sunt gelos că n-am șansa să-i ating îngerașii. Înțelegeți și voi un biet bătrân.

 

 

 

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here