Fandosită și bășită!

486

În ultima ediție a emisiunii ”Drumul spre Copenhaga”, o emisiune oferită de TVR pentru a arăta evoluția artiștilor noștri de la Eurovision, a sunat o duduie, care pe mine m-a enervat maxim.

Numele dumneaei e Mihaela Giugaru, nora maestrului, soția fiului. Adică e nora actorului Alexandru Giucaru, care a făcut o partitură remarcabilă în ”O scrisoare pierdută” de Caragiale, în punerea în scenă a comediei din 1953, unde l-a interpretat pe Zaharia Trahanache. Această duduie plină de franțuzisme, i-a acuzat pe Paula și Ovi că nu cinstesc limba română, și că nu au compus o piesă în limba noastră cea de toate zilele. De menționat că doamna boemă din 1984 locuiește la Paris. De ce? Se consideră o naționalistă convinsă, îi acuză pe alții, dar ea a fugit din țară de 30 de ani.

Așa, pentru cultura generală a acestei doamne, la Eurovision trebuie să mergi neapărat cu o piesă într-o limbă în care toată lumea să știe ce vrei să spui sau să transmiți. E drept că au câștigat și piese cântat în limba maternă, dar un număr foarte mic. De exemplu în ultimii 10 ani, doar Serbia, în 2007 a câștigat competiția în maniera asta. Tare mult mi-ar plăcea ca acest post să-l vadă și dânsa. Oamenii de genul acesta, oricât de culți ar fi, mie, personal nu-mi fac cinste, pentru cuvintele pe care le folosesc la adresa noastră. Dacă doamna e atât de îndrăgostită de România de ce a fugit la Paris? Niciodată nu știm să apreciem ce avem, iar dvs. dragă doamnă franțuzită și fandosită, un butoi de cultură dacă-mi permiteți ați dat cu bâta-n baltă prin intervenția avută.

Nu ne încălziți cu nimic că locuiți în Franța, nu aduceți niciun beneficiu țării noastre, așa că e mai bine să vă abțineți. Sunteți o doamnă cu pretenții de pension și plină de franțuzisme. Să vă fie rușine pentru reacția avută!

Vă atașez și emisiunea, preluată de pe site-ul TVR+ Norrrrraaaaa maestrului își dă cu părerea la minutul 15:30

Drumul spre Copenhaga

2 COMENTARII

  1. :)) tare postarea, dar cam dura, sa fim gentili, zic:). Oricum doamna milita pt limbile latine mai mult, din care face parte si limba franceza, dar ar fi trebuit sa stie ca si limbile germanice (din care face parte engleza) au la origini multe cuvinte latine…Ea clar era suparata ca engleza bate franceza. daca Paula si Ovi ar fi cantat in franceza sigur nu ar mai fi intervenit. Oricum, sigur ea in Franta de 30 de ani numai romana vorbeste:)

  2. Ionut, ai dreptate! Dar ss fim seriosi, toata lume stie ca într-un astfel de concurs mergi cu o piesa de circulatie internationala, ca oamenii sa priceapa mesajul! Noi nu suntem nici Spania, nici Franta! Contributia noastra în concurs e infima, din punct de vedere financiar! Dar, na, cred ca doamna era pe cox!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here