Facultatile au nevoie de bani.

4
533

Facultățile au nevoie de bani, pentru asta s-a inventat restanța plătită. În urmă cu niște ani am avut un proiect ceva mai serios de făcut pentru o anumită materie, bineînțeles că  s-a picat pe capete, fetele plângeau, băieții se îmbătau, și tot așa. Chestia nasoală a fost că un coleg care inițial picase materia pe motiv că proiectul nu era bun, a participat cu același proiect la o competiție internațională, unde, ce să vezi, a fost în primii trei. După aia s-a  întors la școală cu același proiect și a luat un amărât de 6.

Acuma eu mă întreb de ce a luat numai nota 6, când niște specialiști în domeniu l-a situat în primele 3 proiecte din lume? Din invidie? Sau din nepăsare?

Cunosc o situație în care cineva și-a făcut proiectul cu o zi înainte de prezentare…..a trecut.

Așa funcționează sistemul la noi.

4 COMENTARII

 1. Facultatile au nevoie de manageri, nu de oameni fara viziune … banii se pot obtine din proiecte indraznete, donatii, contracte cu firme de profil ptr anumite proiecte, etc … majoritatea facultatilor din romania sunt doar niste gauri negre unde intra ceva materie cenusie dar nu prea iese ceva sesizabil.

  P.S. viitorul suna stralucit, pacat ca mintile luminate au plecat din tara.

 2. Ca mi-am adus aminte … si eu la randul meu la proiectul de terminare a facultatii am fost depunctat pe motiv ca nu am avut o prezenta stralucita la cursuri si nu am luat o nota mare la teorie.

  Ce legatura logica exista intre un proiect unic si indraznet si notele de la examene chiar nu am idee. Ce imporanta are ca am luat 5 la mecanica daca am luat 10 la info sau 9 la electronica si am facut un proiect de 11 ? … Transmisii de date prin laser, asincron / fara tact , fara pierderi de date, este ceva ce nici IBM nu a facut, … acum 13 ani era un proiect de mld poate … poate ca este si acum 😉

  Mintile stralucite sunt irecuperabil umbrite de sistem !!! 🙂

  dar ne resemnam …

  • Prietene, Pentru licenta profesoara mi-a cerut sa-i pun numerotarea notei de subsol si inaintea cuvantului si dupa. Evident n-am reusit, mi-a dat 9.50 pentru aceasta „eroare”

   • uh … ce-as fi vrut si eu treaba asta, ma scapa de cateva luni de munca … mai les la partea practica, ptr ca proiectul meu chiar functiona … functioneaza si azi expus in laboratoarele „secrete” ale faculatii :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here