Dacă mori…….

442

Și-ți transferi o copie a memoriei într-un computer, cum ai putea fi tot tu? Adică e doar o copie, nu ești tu, chiar dacă se comportă exact ca tine. Da, am văzut Transcendence, foarte tare filmul! Să revenim, eu mor, dar înainte o să-mi transfer conștiința într-un computer, o să fiu tot eu? Adică o să fiu conștient de faptul că am murit? Că ce gândesc eu acuma e doar o copie și nu originalul?  Originalul o să fie conștient de ce se întâmplă? O să am tot mintea mea de acuma? O să simt vreo diferență? Corpul meu moare, la fel și creierul, dar eu am să fiu aici, scriind pe acest blog, o să mă simt ca și cum nimic nu s-a întâmplat și a fost doar o răceală care a trecut, sau o să mă simt ca un om cu proteză în loc de picior?

Mi-au venit aceste întrebări după ce am văzut filmul, foarte bun de altfel, pe undeva simt că așa ceva o să fie posibil în viitor. Cred că la fel e și cu clona. Dacă am o clonă, o să gândească ca mine, sau undeva pe parcurs o să ne diferențiem?

Sunt întrebări complicate, îmi doresc doar să trăiesc suficient de mult încât să văd revoluții senzaționale în tehnologie. Și n-am nevoie de lecții de religie despre suflet și alte desene animate. Creierul gândește, creierul ia toate deciziile, creierul simte……. nu sufletul, nu inima.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here