Cere-i unui ”cetățean” să-ți doneze niște bani.

410

Eu nu prea  donez bani, mai ales celor care te opresc pe drum cu dosarul în mână și alte porcării. N-am încredere în ei și refuz să dau.

Pe de altă parte, dacă văd o companie serioasă că este implicată, cum ar fi McDonalds, atunci nu ezit să donez și eu măcar un leu. În caz că nu știați, McDonalds strânge bani pentru spitalul de copii Grigore Alexandrescu.

Pentru că încă nu mi-am revenit din sfârșitul de săptămână, pentru că am amestecat chestii cu oboseala, încă sunt mai mult adormit decât treaz. Așa că, deshidratat și cu ochii cât cepele, am mers la McDonalds să-mi cumpăr ceva de mâncare. Fetele de acolo, după ce comanzi, te întreabă dacă nu vrei să donezi un leu pentru care primești bon. Niciodată nu cer mai mult de un leu. În fața mea erau doi……”cetățeni”.

Fata le-a zis dacă nu vor să doneze un leu pentru noua campanie. În momentul acela s-a terminat totul, probabil nu le-a plăcut să se afle de partea cealaltă a donației. Nici nu vreau să vă povestesc cum au reacționat și ce prost crescuți erau, în fond aveau niște copii la masa lor. Cred că ar fi frumos să meargă cu ei la spital și doctorul să le spună ”Îmi pare rău, nu ai donat, nu am strâns suficienți bani, nu am cum să-ți ajut copilul.” Sau, mai bine, aplicăm regula cu ochi pentru ochi, în momentul în care are nevoie de ajutor să i se spună că ”Mai bine îl ajut pe cel de afară” Așa a zis distinsul când i s-a explicat că banii aceia sunt pentru un spital de copii.

În fine, eram prea adormit ca să reacționez, mi-am comandat și am plecat spre casă cu gândul la faptul că unora nu le place să fie de partea cealaltă a donației.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here