Numărul de români scandalizați dupa publicarea caricaturii din Charlie Hebdo e mult prea mare

0
1598

Într-un trecut nu foarte îndepărtat, cu buzele țuguiate și priviri pierdute, băieții de la noi plângeau pe Facebook și exclamau plini de emoție „Je suis Charlie”. Nu că ar fi știut ei ce zic acolo, dar așa făceau toți pe rețeaua lui Zuck și știm cu toții că trebuie să fim la modă. Nu se poate să pierzi trenul și să pari că nu ești cool pe net, da? 

Charlie Hebdo este o revistă de satiră, adică băieții și fetele de acolo spun niște lucruri și fac niște glume pe  care nu oricine le-ar spune sau face. E o formă literară care se practică de foarte multă vreme, chiar dinainte de Iisus. Egiptenii aveau satiră pe papirus, la fel și grecii, cu mii de ani înaintea lui Hristos. Faptul că românașii nu știu asta nu comentez, că a fost greu să fii atent la ora de română.

Dar Răzvan, de ce ne spui aceste lucruri, te faci profesor?

Nu, să nu mă mai iubească Gabi Firea dacă vă mint! Charlie Hebdo a scos o caricatură în care un personaj român câștigă trofeul de la Roland Garros și se bucură de tot fierul pe care-l conține cupa.

Bineînțeles că aceiași oameni s-au scandalizat, s-au plâns, au înjurat, au exclamat că toți francezii sunt proști, făcând, fără știință ceea ce au făcut cei de la Charlie Hebdo. Au presupus că toți francezii sunt proști, la fel cum francezii au presupus că toți românii umblă după fiare vechi.

Ceea ce vreau să zic este că Românii sunt de acord cu astfel glume atâta timp cât glumele nu sunt despre ei. Memă cu Hitler când vrea să bage țigani la gazare? E ok!! Orice e ok dacă se râde de altul, nu de noi.

Aceiași oameni care purtau mândrii stragul Franței la poza de profil și plângeau după atentate, acum atacă Franța (de parcă franța are vreo vină) și speră să-i lovească un nou atentat.

Vedeți ironia? Că eu sunt prea somnoros acuma ca să mai explic. Zic să vă relaxați, să gustați gluma dacă vreți, dacă nu treceți mai departe, nu ne-a afectat cu nimic.

Nu îmi vine să cred că eu am ajuns să iau apărarea franceziilor, deși îi urăsc ca nație din toată inima. Îi urăsc atât de mult încât atunci când aș face sex cu o franțuzoaică, aș pune-o să cânte imnul Franței doar ca să am sentimentul că mi-o bag în toată țara.

Vedeți ce se întâmplă cu omul atunci când se aproprie de 30 de ani? Nu se mai agită din orice…nu-mi place!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here