Bazat pe cartea cu același nume scrisă de Jeff VanderMeer, Annihilation este un SF horror psihologic, o combinație ciudată care a prins bine la public de-a lungul timpului.

Înainte să vezi filmul, recomandarea este să fii concentrat sută la sută pe el, pentru că la fel ca și cartea, filmul nu oferă detalii prea multe.  Deci dacă ai chemat o fată „să vedeți un film”  alege altul, nu-l irosii pe ăsta, oricum nu vă uitați la film.

Povestea este interesantă. În urmă cu trei ani, în jurul unui far de pe coastă, apare o bulă care arată ca un balon de săpun, foarte colorată și foarte fragilă. Tot ce există în interiorul acestei bule își schimbă ADN-ul. Florile sunt mai colorate și mai înfloritoare, dar și animalele ceva mai violente. Bula este în continuă extindere.

Natalaie Portman joacă rolul lui Lena, un biologist a cărei soț, soldat fiind, are misiunea de a intra în acea bulă și să ajungă la far, acolo de unde a început totul.  Soțul ei dispare pentru un an de zile și reapare pe nepusă masă, complet schimbat și fără memorie. Lena se hotărăște să intre și ea în bulă pentru a descoperi ce s-a ntâmplat cu adevărat.

Nu vreau să vă dau spoilere, dar în bulă găsesc niște filmări interesante. Este un film de văzut cu o poveste interesantă și captivantă. Am înțeles  că sunt sau vor fi trei cărți, sunt tare curios ce se întâmplă mai departe, mai ales că finalul filmului te lasă total în aer. Sunt extratereștri? Sau ființe paranormale? Sau ființe dintr-un univers paralel?

Disponibil pe Netflix, făcut de Netflix.

Pa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here