În urmă cu 10 ani, Juventus suferea cea mai dură înfrângere pe care a suferit-o vreodată o echipă de fotbal. Retragerea a două dintre titlurile câștigate și retrogradarea din prima divizie. A fost un scandal imens cu meciuri trucate și corupție la cel mai înalt nivel în fotbalul Italian. Scandal care a lovit puternic în fotbalul din peninsulă. Echipele Italiene s-au regăsit cu greu în acești 10 ani, fotbalul lor nemaifiind important în Europa.

Între timp Juventus și-a revenit, a jucat două finale de Champions League, a câștigat 6 titluri consecutive în Italia iar „bătrâna doamnă” își recâștigă gloria de altădată.

Netflix ne propune și un serial despre Juventus. First Team pe numele lui, încearcă o introducere în lumea fotbalului prestat de Juventus. Am remarcat tehnicile impecabile de filmare, interviurile cu diferiți jucători și faptul că suntem practic introduși în viața lor, având șansa să-l vedem pe Higuain așa cum este și în afara terenului.

O mișcare de PR îndrăzneață care, probabil, o să devină referință și pentru celelalte cluburi de fotbal. În acest mod Juventus sigur își mai câștigă niște fani în lume, că tot nu e considerată echipa orașului Torino, având mai mulți fani în lume și în restul Italiei decât în Torino-oraș în care predominant este susținută echipa Granata cu același nume TORINO FC.

O serie documentar pe care o recomand cu căldură, fie că ești microbist sau nu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here