Netflix începe să mă îngrijoreze, mai ales că dețin drepturile pentru The Witcher care vine cu un potențial imens. Mă îngrijorează pentru că pe partea de sci-fi și fantasy nu s-au descurcat atât de bine. Și chiar nu vreau să-i văd cum eșuează cu Witcher.

Altered Carbon

Nici nu știu cum să-l cataloghez. Nu e rău, da nici bun. Parcă ai vrea ceva mai mult de la el, mai multă acțiune că e doar vorbărie până aici. Bine, eu am văzut două episoade, dar cam atâta acord oricărui serial nou până să mă decid dacă intră în lista mea sau nu. Ideea este foarte interesantă și aduce aminte de Blade Runner, dar parcă puțin mai bun, asta poate și pentru că nu mi-a plăcut Blade Runner niciodată.  Dacă ești fan SF e clar că trebuie să intre în lista ta, măcar ca să-ți faci o idee. Dacă nu ești fan, eu zic că poți să trăiești și fără el. Cel puțin asta este impresia mea după două episoade.

Black Lightning

Asta e altă mâncare de pește, și e una proastă, scârboasă, grotească. Nici nu știu ce apelative să mai găsesc ca să pot descrie cât de prost e serialul ăsta. Anii 70-80 se întorc în mentaitatea oameniilor. Negrii fac gât că sunt oprimați, albii îi răsplătesc cu seriale și benzi desenate în care eroul principal este negru.  În primul episod nu știu dacă am văzut vreun alb :))), serios. Și nu e vorba de culoare, e vorba de scoaterea în față a culturii lor, ceea ce nu ar fi un lucru rău, dacă nu ți-ar fi băgată pe gât la modul ăla ostentativ.

Un cadru cu doi negrii care vorbesc, după care câteva secunde de trap, sau cum se numește genu ăsta de muzică penibil. Mereu se cântă în serialul  ăsta. Aveam un profesor în liceau care a fost prin america și ne zicea mereu „Negrii nu știu decât să lenevească și să danseze, asta fac toată ziua”-asta era o observație de om care nu a fost rasist în țara lui și a luat contact cu negrii pentru prima dată. O primă impresie nu prea bună. Cât timp am urmărit serialul tot fraza asta o aveam în cap. În fine, serialul e prost, efectele la fel de proaste, scenariu, actori, muzică, idee, poveste…etc. Ce vrei tu! Numește un element din acest serial și te asigur că e prost.

Nu-mi amintesc să fi văzut un serial care să-mi facă o părare atât de proastă. Chiar și serialele proaste, cele foarte proaste, îți furau un zâmbet pentru că erau proaste, Black Lightning nu face nici măcar asta.

PS-Știu că nu e produs de Netflix, dar mă îngrijorează că n-au avut spiritul de observație încât să-și dea seama că e o prostie imensă acest serial.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here