Cand Statul e pe felie cu mafia, e bine sa ai arma ta

0
793

Mă uitam pe Netflix la un documentar premiat despre un nene din Mexic, pe numele lui Jose Manuel Mireles , care s-a trezit că e amenințat de mafie cu moartea pentru că nu vrea să le plătească bani. Ăștia din Mexic nu se joacă, te omoară, nu e ca la noi când te sună Nuțu și zice că te bate. El și vecinul lui a refuzat. Într-o dimineață, s-a trezit și când a ieșit afară, capetele vecinilor erau afișate pe un gard. Omul nu s-a speriat, ci s-a dus să-și cumpere arme. S-a înarmat, și-a înarmat familia și a început vânătoarea de mafioți. Toate astea se petreceau în Mexic, în statul Michoacan  unde gruparea mafiotă mare, și cea care l-a amenințat, se numește Knights Templar Cartel .

A înființat și un grup paramilitar pentru protejarea cetățenilor, a început să scoată cartelul din orașul lui, după care s-a dus și în alte orașe. Omul nu a stat pe gânduri și, după ce a văzut că aresta mafioți care erau eliberați de poliție, a început să-i omoare direct. Statul Mexican a trimis armata să-l dezarmeze, însă s-au lovit de un refuz categoric și de furia cetățenilor din statul respectiv. În scurt timp, a ajuns la un nivel imens, aveau mașini, arme bune, oameni mulți în grupare. Omul devenise vedetă, un fel de Robin Hood pentru mexicani.

După ce cartelul a dispărut din zonă, oamenii lui au început să devină agresivi cu cetățenii și luau practic locul mafioților. Lucru care nu i-a convenit și a încercat să stopeze prostia.

Într-un final a fost nevoit să fugă pentru că încercau să-l omoare chiar oamenii lui pe care-i scăpase de mafie. Și toate astea s-au întâmplat recent, gen 2013-2015.

Documentarul se numește Cartel Land

Ăștia care au făcut documentarul ziceau că fenomenul de protecție civilă prinde amploare tot mai mare în lume. Între timp, în România, dacă mai protestezi și nu asculți de jandarmi, o să faci niște pușcărie.

Faină țară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here