Nu mai lasati femeile virgine sa scrie carti

0
634

Feministelor………DANS! Mi-am descărcat zilele trecute o aplicație numită Elefant Reader pentru CĂ CĂRȚI. E aplicația magazinului online care vinde de toate, cred că și organe de om. În fine, aplicația e foarte bună, merge impecabil și citește o mulțime de formate. Mi-am pus-o și pe telefon ca să am ceva de citit la îndemână atunci când îmi este prea lene să-mi car tabletele sau Kindle-ul după mine.

Aplicația îți oferă și câteva cărți gratuite.

Ceva de Eminescu și alți români de valoare. O singură carte era scrisă de autor străin. ”Cartea pierdută a vrăjitoarelor” sau ceva de genul. Pe tron ce să fac? Iau cartea, că și-așa e gratuită și dau cu cititul. Am citit mai mult de jumătate până să mă trezesc și să realizez că e o mare porcărie . Pe care, apropo, vreau s-o termin, că eu nu las lucruri neterminate…….Fetelor?

No bun, ideea nu e rea, mie îmi plac vrăjitoarele și vampirii, doar că sunt prea puține cărți sau filme cu vampiri care îmi plac. Vagin încă nu mi-a crescut ca să mă pot uita la Vampire Diaries și nici cărțile nu le-am citit. Twilight a fost….meh. Deci filmul cu vampiri preferat rămâne tot BLADE.

Revenind la carte, ideea nu e rea. Ce mă scoate pe mine din minți este personajul principal care este, ați ghicit, femeie. Și nu mă deranjează faptul că e femeie, mă deranjează faptul că nu gătește deloc în carte. Feministelor……DANS! Glumesc! Diana e numele personajului principal și e o tanti care se trage dintr-o familie puternică de vrăjitori, și care refuză să folosească magia, chiar fuge de ea și încearcă să trăiască o viață normală. Că cine ar vrea puteri magice și chestii dinastea? Acțiune e atât de lentă încât la jumătatea cărții Diana asta nu făcea nimic altceva decât să: alerge,yoga,se dă cu barca, stă în bibliotecă și mai mănâncă din când în când.

Ceea ce e enervant, pentru că se plânge constant că e obosită. De la ce??? Nu știe nici autoarea. Se vede că e scrisă de o femeie căreia i-a cam lipsit afecțiunea unui bărbat pentru că folosește replici pe care le foloseam noi când aveam 13 ani și ne plăcea de o persoană. De exemplu, Matthew, care e vampir, se oferă s-o urce scările în brațe, iar ea îi răspunde că nu o să se lase cărată ca o prințesă. Iar în propoziția următoare ne spune cât e de obosită și cum numără scările pe care trebuie să le urce. Și bineînțeles că o cară fraieru. De cel puțin 20 de pagini, Diana doarme, se trezește, bea ceai, refuză mâncarea, adoarme la loc, iar se trezește, iar bea ceai dar ea e obosită. Nu vă mai zic de tachinările ieftine din carte că e prea mult.

Cartea poate nu ar fi așa de proastă dacă personajul în jurul căruia se petrece acțiunea nu ar fi atât de nesuferit.

PS-Vreau să citesc și celelalte două cărți din serie. Îmi place să mă torturez singur.

PS2-Am vrut să spun că femeile nu știu să scrie o carte fără să implice și sentimente, dar mi-am adus aminte de JK Rowling și m-am calmat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here