Ce mi-a plăcut în 2015.

0
803

Din toate domeniile, excludem cele porno, că acolo îți place tot :)).

Nu o să încep să vă zic chestii siropoase și nici nu o să vă urez nimic, că n-are rost, oricum nu se împlinește nimic, iar mie îmi este prea lene să vă spun ceva frumos de noul an.

În schimb, vă spun ce mi-a plăcut în anul ce a trecut, poate și ce NU mi-a plăcut, dacă a fost atât de prost încât să merite menționat. Ah, poate unele preferințe nu sunt din 2015, dar eu atunci le-am descoperit.

MUZICĂ

A fost anul în care i-am descoperit pe Disclosure, mi-a plăcut mult melodia lor Help me lose my mind dar mi-a trecut repede când am văzut cocalarii îmbrățisând melodia ca pe maneaua lor preferată. În schimb s-au salvat cu melodia asta pe care am descoperit-o cu câteva ore înainte de noul an.

De altfel a fost anul în care a trebuit să le spun idioților că Avicii nu e o formație, am făcut-o printr-un pamflet la care unii au pus botul 🙂

Băieții ăștia mi-au intrat la suflețel și îi ascult de luni bune zilnic. Years and Years confirmă încă o dată că Britanicii seteaza tendințe în toate genurile muzicale. Preferata mea pe anul 2015 este King.

Ce vă arăt mai jos, nu este doar muzică, este artă. O combinație perfectă între un mesaj audio și unul vizual. O melodie și un videoclip care a câștigat premiul Best Dance VIdeo la MTV Showcase. Lorne-Acid Rain 

Este melodia care a rulat timp de o săptămână, pauză făcând doar când dormeam.

 

Bineînțeles, mai sunt și alte formații sau melodii care mi-au plăcut mult, dar acestea au fost o surpriză și pentru mine, așa că merită menționate. Despre celelalte, știți doar, eu am gusturi bune :)))

FILME

Martianul a fost ok, un film despre un agricultor pe Marte. Filmul nu a fost ceva ieșit din comun, asta dacă nu pui la socoteală faptul că un nene reușește să cultive cartofi pe Marte. Nu m-a plictisit, prin urmare a fost mai bun decât mizeria aia de Mad Max la care au leșinat toți excitații declarându-l filmul anului fără nici o bază.

Nu a fost un an foarte bun în cinematografie. Cel puțin pentru mine. Nu a fost făcut filmul pe anul acesta care să mă lase cu gura căscată. James Bond:Spectre a fost cel mai prost film din serie, fără îndoială. Cred că a fost făcut doar pentru a le reaminti oamenilor că celelalte filme din serie au fost mai bune și poate ar trebui să cumpere DVD-ul cu ele. Daniel Craig a jucat bine, dar acțiunea, povestea, erau parcă lipsite de viață. Un film subțirel pentru numele pe care îl poartă.

Nu, n-am văzut Star Wars, deși sunt fan, când am vrut să merg la premieră biletele erau epuizate, după aceea n-am mai avut timp…..poate zilele acestea. Nici nu mă interesează cum e filmul, dacă e prost, dacă e bun. intră în preferințele mele pentru că e Star Wars.

edit-L-am văzut, e ok

După cum spuneam, n-am fost impresionat de nici un film, poate Star Wars o sa salveze situația.

CĂRȚI

John Scalzi și capodopera lui, Războiul Bătrânilor, m-a impresionat. Știu, e o carte oarecum simplă, dar mi-a plăcut mult ideea, acțiunea și cred că toate astea adunate la un loc fac din Războiul Bătrânilor o carte de citit și păstrat la colecție. Am și celalalte cărți din serie, urmează să le citesc.

L-am descoperit pe Dan Doboș și seria lui Abația. Absolut demențial, una din seriile mele SF preferate. Când citești cartea te cuprinde frustrarea că omul ăsta nu e mai cunoscut de atâta, că nu s-a gândit nimeni să spună că Abația are nevoie să fie ecranizată. Cu toate astea niște oameni excepționali s-au gândit să lanseze benzi desenate. Am toate numerele până acuma și o să cumpăr revista în continuare doar pentru simplul fapt că sunt fanul seriei. Banda Desenată putea fi desenată puțin mai bine……

Ultima Dorință din seria The Witcher. Nu puteam să nu o am, e o colecție de povestiri, se sare dintr-o poveste în alta, se încearcă o oarecare legătură între povești, dar fără mare succes. Oricum, e interesant să ciești despre aventurile lui Geralt prin lumea plină de monștri și regi.

Roberto Saviano a fost omul anului pentru mine. Deși cartea Gomorra e scrisă în 2006, eu am citit-o în 2015. Oricum nu aș fi înțeles unele chestii în 2006, unele lucruri trebuie făcute la timpul lor. Este o carte superbă în care găsești niște lucruri incredibile care se petrec în Italia și prin Europa, că ăștia se extind ca un cancer. O carte pe care o recomand cu toată încrederea, poate așa vi se mai deschide puțin viziunea asupra lumii în care trăim.

SERIALE

Dacă am încheiat cu o carte numită Gomora, începem cu un serial numit tot Gomora. Este adaptarea după carte și prezintă povești din carte. Serialul este extraordinar, filmat în Napoli, se vorbește în napoletană și este primul serial Italian care a fost vândut în peste 50 de țări inclusiv Statele Unite și Marea Britanie. În Marea Britanie a avut succes mare. Eu aștept cu nerăbdare sezonul 2. Un serial pe care îl recomand cu toată căldura.

Daredevil a fost serialul care a ieșit puțin din tiparele ieftine în care intraseră cele cu super eroi, gen Arrow sau Flash. Daredevil a fost singurul serial cu super eroi care m-a ținut interesat, la restul mă uit doar de plictiseală.

Modern Family a fost comedia care m-a făcut să râd cu gura până la urechi, ceea ce se întâmplă foarte rar, mai ales de la un serial sau film. Actorii sunt demențiali, personajele foarte comice iar problemele care apar într-o familie nonconformistă fac ca serialul să creeze dependență.

Mai aștept cu nerăbdare să văd Lucifer, se anunță un serial extraordinar de bun!

JOCURI

Fără doar și poate jocul anului a fost The WItcher: Wild Hunt. Nu există joc care să-l detroneze. L-am jucat din scoarță în scoarță, fiecare misiune în parte a fost savurată, este un joc complet care nu poate fi ratat de nici un pasionat al jocurilor.

Dying Light a fost jocul care a reușit să trezească frica în mine. La fel ca The Witcher, m-a făcut să mă simt parte din lumea lui, poate de aceea aveam nevoie să-mi schimb boxerii de fiecare dată după ce-l jucam. Un joc pe care-l recomand cu căldură.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here