Patrioti pana-n panzele albe.

1
570

Nici un român mai patriot decât moldoveanul! S-a văzu asta când a început să se bată pe furat steaguri.

Domne, eu n-am văzut așa ceva nici când se dădeau sarmale gratis. Nici măcar când Parascheva își scotea oasele la pupat, sau lins, depinde de preferințele fiecărui credincios. Pe undeva sunt de înțeles oamenii, de 1 decembrie ești mai român ca niciodată, nu contează că a doua zi treci la înjurat țara un an de zile, 12 luni, 364 de zile, 8760 de ore, minus ziua de 1 decembrie, atunci când nu înjuri țara, ci îi furi  simbolul.

Ca să faci……ce? Că aici e poanta, nu-mi dau seama la ce îi ajută stegulețul acela. Încă nu a lăcrimat, nu a apărut steagul pe peretele plin de igrasie a vreunei doamne înconurată de pisici și nici preaexcitatul Daniel nu a declarat steagul țării ca fiind sfânt.

Ziceam că-i înțeleg pe oameni, mi s-a întâmplat și mie să vin acasă plin de substanțe alcoolice și să mi se pună pata pe steagul arborat la scară. I-am zis unui amic să se urce după el, că eu nu merg în casă fără steag, dar am renunțat amândoi la idee când ne-am dat seama că noi nu suntem în stare să ne urcăm nici în lift, dapăi după steag.

Și cred că materialele astea trezesc anumite dorințe în oameni, un fost coleg de master, foarte patriot el, negâsind un steag, s-a dezbrăcat la bustul gol, în ianuarie, dimineața la patru, în timp ce eram la ceva cabană unde trebuia să facem un reportaj foto pentru facultate, și s-a înfășurat într-o draperie care dădea a un galben spălăcit. Și așa s-a dus el dimineata la birtul din sat să mai cumpere rachiu, înfășurat doar într-o draperie cântând ”Bucovină plai cu flori”.

Mai avem pretenția să fim respectați? Da, că eu nu fur, așa că am dorința să mă respecți. Ce vedeți voi în știrea aceea sunt oamenii pomenei, oameni care la orice chestie minoră declară sus și răspicat ”Să ne ajute statul!!” eventual în timp ce ei mai trag la măsea într-un birt și jandarmul îi scoate apa din curte când e inundație.

Concluzia după ce am scris mai sus? Oamenii erau beți, iar culorile noastre sunt frumoase, în combinație cu alcool furi și în fața camerei de filmat.

Stirea e aici

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here