Witcher:Ultima Dorință.

0
584

Pe sistemul mai pune dracu mâna pe o carte, am citit Witcher: Ultima Dorință.

Dacă ați jucat jocul, sigur o să vă placă și cartea, pentru că jocul sigur ți-a plăcut, altfel nu ai ce căuta pe planeta asta. Mi-ar fi plăcut să fie puțin mai închegată povestea din prima carte. Este doar o colecție de povestiri în care ne sunt prezentate aventurile lui Geralt din Rivia. Oricum, autorul a reușit să creeze o oarecare legătură între povești, dar chiar și așa am avut senzația că unele povestiri aveau nevoie de o altă finalitate, nu să fie lăsate în aer.

În The Witcher – Ultima dorință, Andrzej Sapkowski rescrie, la rândul său basmele, jucându-se nu doar cu firul epic al poveștilor ci și cu istoriile personajelor. Aflăm, de exemplu, că Albă ca Zăpada nu este nici pe departe ființa pură și inocentă pe care o știm din varianta clasică a poveștii, a cărei soartă este decisă de o mamă vitregă geloasă pe tinerețea și frumusețea fetei. Dimpotrivă. Rebotezată Renfri/Shrike, eroina noastră este transformată într-o luptătoare de temut care conduce o bandă de neleguiți căutând să se răzbune pe cei care i-au schimbat viața, astfel că Geralt este nevoie s-o omoare.Deci e pa cu Albă ca Zăpada  Andrzej Sapkowski reușește să creeze o variantă credibilă și interesantă a poveștii, poate mai apropiată de nevoile și așteptările publicului cititor de astăzi, așa puțin cum este el.

Geralt nu este un tip care să vorbească mult, de altfel mereu îți dă senzația că nici nu știe ce să facă în anumite situații, dar, ca în orice poveste cu happy end, Geralt știa dinainte ce o să facă și care e soluția. Povestea își este prezentată într-un anume mod, care îți impune să crezi că un anumit personaj este rău și că ar trebui omorât, o sală plină cu sute de oameni cred asta, doar Geralt îți dă seama că nu e așa si o scoate la capăt.

Geralt este un personaj care se conturează mai mult prin acțiunile sale decât prin discursuri. De altfel, tăcerea în momentele critice reprezintă una dintre caracteristicile sale. Modul în care reacționează și acționează îl fac interesant ca personaj și erou. Este greu să spui ce este cu exactitate Geralt. Cert este, că nu este doar un vrăjitor (aflăm la un moment dat că nu se pricepe chiar atât de bine într-ale vrăjitoriei), nu este doar un luptător sau vânător. Este toate acestea la un loc, dar, cred că în primul rând este un supraviețuitor.

The Witcher-Ultima Dorință este o lectură plăcută, chiar dacă nu ți-a plăcut mult jocul, sau nu l-ai jucat, faptul că reușește să te trimită într-o lume pustie și magică unde monștrii și pericolul de moarte este la tot pasul, este un mare plus pentru această carte. Aștept cu nerăbdare și celelalte volume traduse în română pentru că ROMÂNĂ VORBIM!

Lectură plăcută și puteți cumpăra cartea de aici sau de aici, prețul e foarte mic.

Ah, și neaparat să ascultați asta în timp ce citiți cartea. Epic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here