Limba Română obligatorie în școlile din Italia.

0
385

Eu le înțeleg reacția italienilor care sunt total împotriva acestei legi. Nu le înțeleg prostia de care dau dovadă, dar le înțeleg reacția.FIlmuletul este aici.

Înainte să vi se ridice patriotismul la cap, încercați să înțelegeți problema. Dacă am înțeles bine, videoclipul nu e foarte explicit, legea spune că toți copiii trebuie să învețe limba română și să facă cursuri despre istoria României. Dacă e doar pentru copii români e perfect, o idee chiar bună, dar dacă asta implică ca și copiii italienilor să învețe limba și istoria noastră…..e nasol. Din nou, lăsați patriotismul la locul lui. Românii din Italia sunt oaspeți acolo, așadar trebuie să le învețe limba, cultura și să-I respecte. Știu, știu, sunt broscari, mafioți, puturoși și multe altele. Să lăsăm frustrările de genu deoparte. Sunteți oaspeți, sunteți în casa lor și nu e tocmai normal să li se impună copiilor lor să învețe limba română. La ce le servește? Imaginați-vă că mâine decide guvernul nostru să introducă limba maghiară sau turcă obligatorie pentru toată lumea. Nu prea v-ar conveni nu? De asta zic că e normală reacția lor.

Dar în schimb, nu înțeleg prostia doamnei care spune că Româna nu e limbă, România nu are cultură. Ce căcat a mâncat aia? Cât de idiot trebuie să fii ca să-ți debiteze capul așa ceva. De unde atâta ignoranță? Zicea că noi suntem oaspeți acolo și trebuie să le învățăm limba. Ei sunt foarte rasiști și foarte plini de ei. De aia zic că trebuie să le-o plătim cu aceeași monedă. Nu puține au fost cazurile în care italianul a venit la mine și m-a luat direct pe limba lui, fără să mă întrebe dacă știu. De obicei răspundeam, o singură data s-a aprins sângele de român în mine și I-am explicat în italiană că, daca dorește ceva, trebuie să vorbim în română.

Dar repet, le înțeleg reacția și știu că nu e normal ca o asemenea lege să se aplice și copiilor italieni.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here