Dacă te vede un italian că îți pui Ketchup sau sos pe pizza, s-ar simți jignit.

4
655

Pentru că pe pizza nu se pune sos, cred că e o invenție strict românească. Dar sosul pentru pizza a apărut din nevoie în România.

Pentru că toți, mă rog, aproape toți, încearcă să te fure, să pună cât mai puțină materie pe pizza. Astfel că ne vedem în situația în care avem salam și sos și mozarella până la jumătatea feliei de pizza, restul e aluat cu o mică urmă de bulion. Și, ca să nu dăm bani degeaba pe aluat, au apărut sosurile de usturoi pentru pizza, sos pe care îl punem frumușel acolo unde e doar aluat gol. Pe bune, aproape toți facem așa, punem sos doar unde e aluatul gol, pentru că vrem să simțim gustul de pizza și cum e doar o mică porțiune de pizza, restul e aluat, e normal să nu spurcăm cu sos de usturoi acolo unde gustul e original.  Nu zic că toți fac așa, dar am observat că dacă pizzeria se respectă, nu te întreabă la telefon dacă vrei sos, îți trimite și sos doar la cerere. În schimb, ăștia care îți vând aluat, te întreabă dacă să bage și puțin usturoi la băiatu în pachet.

Nu zic că fac toți la fel, dar majoritatea DA! Tocmai de aia de ceva vreme pregatesc așa un tur al pizeriilor din Cluj, comand tot de la altă pizerie pentru a știi de la care se merită să cumperi pe viitor.

Vă spun din start că Poco Loco  sunt dintre cei care doar îți arată salamul pe pizza, restul e aluat.mai sunt și alții care îți trimit mâncare stricată.

4 COMENTARII

  1. mai sarantocilor , am mancat in Italia pizza cu Ketchup, ce conteaza parerea unui broscar cu cizme de piele??????????????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here