Cezar, ești un nenorocit!

0
646

Nu urăsc eu multe, dar pe Cezar nu-l mai suport.

Nici cu salata n-am fost mare prieten, adică aveam un amic căruia îi spuneam salată, dar cu mâncarea nu prea aveam legături. O mai puneam așa prin farfurie să se vadă și ceva mai verde pe lângă halca de carne. Dar de ceva vreme, suntem amici buni, mai facem un menaj a trois cu câte un sos de salate. Avem o relație deschisă.

Bă, dar Cezar mi-a tras-o!  Merg într-o zi și-mi iau o salată, zic s-o asortez cu puțin sos, așa că pun mâna pe un sos Cezar(știu că se scrie Caesar, culților!) și-l arunc glorios în coș, gândindu-mă ce pasională o să fie aventura în trei, eu salata și sosul.

După ce ajung acasă, încep demersurile organizatorice, adică am luat salata, am trântit-o într-un bol și urma să pun sosul Cezar. Eu gust orice înainte să-mi torn în farfurie, că-s fomist și n-am răbdare, dar de data asta n-am nimerit-o. Așa că înainte să torn sosul peste salată, gust puțin. Vai de mine!!! Nepalul s-a zguduit din nou, un nor mare negru a împânzit cerul, animalele făceau ca toți dracii în coteț, Catedrala Mântuirii Neamului s-a crepat în două, florile se ofileau, copacii își pierdeau verdeața iar viața începea să rămână fără sens. Un gust străin îmi invadase gura, era de nesuportat, inima ceda ușor, creierul procesa maxim dându-și turbo iar placa video nu mai făcea față graficii. Limba făcea eforturi supraomenești ca să depisteze acest virus.

Și l-am depistat, pentru că tot ce v-am povestit eu s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă. Era gust de pește. PEȘTE! Eu care mor și de la mirosul lui, aveam gust de pește în gură!

Am verificat sticla, scria frumușel acolo într-un colț că conține  derivați de pește. Aoleu zic! Ăștia n-au pus nici măcar pește, poate-s doar mațele lui. Gând care mi-a închis procesorul pentru restul zilei. Puteam să beau și sodă caustică, gustul tot acolo era. Și acum, în timp ce scriu aceste rânduri, am greață. Și nu asta e problema, că am greață de la stomac, problema e că Cezar mi-a produs greață și în suflet!

Melodia asta e în cinstea lui Cezar.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here