Despre Lucifer și mame.

0
503

Să mă scuze doamnele care aparțin sexului frumos, dar ce mi-am fost dat să citesc într-un articol dintr-o revistă americană m-a lăsat puțin siderat.

Lucifer este noua creațiea celor de la FOX, se va lansa undeva prin toamnă sau iarnă. Este o adaptare după banda desenată Lucifer, în care, sătul de iad, se decide că e mai ok să vină pe pământ unde, suprinzător, face fapte bune. Sună bine, îmi aduce aminte de filmul Meet Joe Black. Totul e frumos până aici numai că, ceva asociație de mame singure, care desigur nu au altceva mai bun de facut acasă, de exemplu să-și crească pruncii, au decis să boicoteze serialul pentru că pune Biblia într-o lumină proastă. Doar noi cu toții știm că Lucifer e rău și doar Dumnezeu e bun. Ce nu înțeleg neatinsele astea este că aici se vorbește  de o poveste, o poveste pe care o facem cum vrem noi, sau cum vor scriitorii serialului. Partea frumoasă în povești este că putem să le transformăm și să dăm ce formă dorim noi.

Nu văd cum un asemenea serial ar putea influența un om, desigur, mă refer la un om normal. La fel de bine aș putea să zic că Lucifer e mai ok decât Dumnezeu, că doar Lucifer nu a omorât, conform Bibliei, întâii-născuți din Egipt, nici nu l-a pus pe Avraam să-și omoare băiatul, Isaac, doar pentru a-i demonstra că crede în el. Și povestea poate continua, nu văd nimic greșit într-un asemenea serial și asociația aceea chiar e plină de proaste, că altfel n-am cum să le numesc.

În altă ordine de idei, sunt curios cum va fii serialul, pare promițător dacă respectă povestea din banda desenată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here