Nu era trafalet, țărane, era tijă de sfințire.

0
544

Pai de ce n-ați spus de la început așa. Eu care-mi făceam griji că nu are grijă Dumnezeu de peretele sfințit pentru că a fost dat cu trafalet.  Aii de capu meu că n-am dormit deloc de când a fost toată nebunia cu trafaletu. Bine că ne-a răspuns Biserica Ortodoxă, altfel trebuia să mă internez la nebuni.

Comunicatul spune cam așa:

„Nu este trafalet. Trafalet este pentru cei neiniţiaţi, cei care habar n-au în ce constă slujba de sfinţire şi ce se foloseşte la slujba de sfinţire. Este o tijă de aproximativ 2-3 metri, având în vedere faptul că sunt şi încăperi mai înalte şi care este folosită pentru a unge cu untdelemn sfinţit pereţii încăperii respective. Deci nu se numeşte trafalet, ci tijă de sfinţire şi este folosită de mult timp în slujbe, nu a fost acum prima dată”

Ați înțeles? Bă neinițiaților. Deci, dacă ești un fraier care habar n-are de sfințire și chestii sfinte, ai putea spune că e un trafalet. Dar dacă ești cult, ești citit, atunci nu mai poți zice că e trafalet, e tijă de sfințire, băiete. E exact la fel cu șpaga. Dacă nu ești mare credincios, consideri că dai șpagă preotului, dar dacă ești credincios și iubești pe doamne-doamne……..atunci îi donezi.

Băăăă, vai de capu vostru de țărani proști care ați zis că ăla e trafalet.
Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here