Au fost momente în care am crezut în Dumnezeu.

3
560

Eram mic, la noi în bloc se mutase o tanti care era pocăită. Tanti asta a început să facă adunări la ea acasă, primind copii cărora le povestea despre Dumnezeu și făcea lecții din Biblie. La început nu i-am dat importanță, dar când a venit Crăciunul și toți au primit cadouri consistente, a intrat în vizorul meu. Eram copil, nu știam prea multe, credeam în Dumnezeu pentru că așa știam de la părinți.

Și am fost la femeia asta vreme de vreo 3 ani, în fiecare marți seara, așteptam cu sufletul la gură să vină momentul în care ne strângeam la ea pentru o altă lecție din Biblie. Erau interesante, mai ales că ne arăta și imagini, sau avea o plansă unde lipea cetăți sau personaje din Biblie pentru a crea și o imagine povestirii. Da cel mai mult îmi plăceau cadourile, primeam de 2 ori pe an din Canada pachet cu toate minunile. Caiete, jocuri, pastă de dinți, de toate. Am cunoscut și un polițist din Calgary, care m-a lăsat să mă joc cu cătușele lui, a venit îmbrăcat în uniforma de polițist din Canada. Îmi plăcea mult să merg. Asta până am crescut și am început să pun întrebări incomode.

Ca de exemplu: Adam și Eva au fost izgoniți din Rai, au făcut doi copii, Cain și Abel. Cain l-a omorât pe Abel. Au rămas pe pământ 2 bărbați și o femeie. Dumezeu l-a izgonit pe Cain să cutreiere pământul, dar să nu-l omoare nimeni. Asta era frica lui Cain. Păi cine să-l omoare? Că mai erau doar doi oameni cu el. După aceea aflăm că și-a găsit o nevastă. Pe cine? Că era doar Adam, Eva și Cain, a luat-o de nevastă pe mă-sa? De unde au apărut așa subit ceilalți oameni?

Evident că n-avea răspuns la întrebările mele, și așa s-a suspendat definitiv lecțile noastre biblice săptămânale.

3 COMENTARII

  1. I-mi place de tine ca esti sincer, dar nu stiu daca ai citit din biblie sau ai ramas la ce ti-au spus altii. E bine ca ai intrebari dar sa si doresti raspuns la ele. Citeste in Genesa si cauta versetul care spune ca dupa ce s-a nascut Cain si Abel Adam si Eva au mai avut multe fi si fice. Daca numai la acestia doi li se pomeneste numele, nu inseamna ca nu au mai avut copi Adam si Eva afara de acestia doi. Daca femeia aceasta nu a stiut sa iti raspunda de ce nu ai intrebat pe altii. Versetul care vorbeste ca Adam a avut mai multi copiii a fost acolo de cand biblia, si este si astazi. Nu l-am pus eu.

    • Vasy, de fapt am citit Bilia de doua ori. Din cate imi amintesc, partea despre care vorbesc eu este chiar la inceput…..si nu mentioneaza nimic de alti copii pana la partea aceea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here