Rusia vrea o mare parte din Ucraina, iar UE îi susține.

0
349

Am auzit ieri o teorie interesantă, care, culmea, astăzi o văd într-un articol de pe Adevărul. Mie nu-mi place politica, nu prea scriu despre ea, deși am făcut la școală de mi-a ieșit pe urechi.

Teoria era în felul următor. Rusia a luat Crimeea, doar că n-o să se oprească aici, vor să anexeze mai toate regiunile rusești din Ucraina. Europa nu face nimic, pentru că, oarecum îi convine această situație. De ce? Pentru că își dorește o Ucraină mai mică pe care s-o poată susține financiar. Imaginați-vă că Ucraina ar intra în Uniunea Europeană. Are un teritoriu imens, o populație de aproape 50,000,000 de locuitori. E destul de greu să oferi fonduri și să susții financiar o asemenea populație. Nu mai vorbim de faptul că sunt săraci și e nevoie de zeci de miliarde de euro, dacă nu sute.

Și atunci ce era de făcut? O mică divizare din care poate câștiga toată lumea. Uniunea Europeană își extinde granițele, Rusia își extinde teritoriul. E o situație win-win pentru puterile Occidentale. Desigur, nu trebuie să fie adevărat, nici ce mi-a spus profesorul, nici ce au prezentat băieții în articol. Doar că mi s-a părut foarte interesant să aud o idee, după care la o zi distanță s-o văd în presă. Iar omul care a spus-o, are o bază, un nivel de cunoștințe și relații cu oameni importanți. Jocurile adevărate se fac în spatele cortinei, nimeni nu știe ce o să se întâmple, dar sunt sigur că deja linile s-au tras iar zarurile au fost aruncate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here