TVR, televiziunea care există degeaba

0
428

Cred că nu m-am mai uitat la TVR de ani de zile, până acum două zile când am văzut o emisiune interesantă pe numele ei, sper să-l redau exact, Pașaport de România. Emisiunea funcționează în felul următor: Un nene străin vrea cetățenie românească, prin urmare băieții de la TVR îl duc pe la țară pentru a-l învăța cu obiceiurile românești. Publicul votează la sfârșit, iar cel care primește cele mai multe voturi…voila! E cetățean român. Dar ăștia de la TVR sunt puțin……..angajați degeaba acolo. În primul rând n-am înțeles de ce-l aruncă pe străin într-o familie de țărani și nu-l ajută cu traducerea…..Bine, asta n-ar fi o problemă atât de mare, pentru că omul ar trebui să se descurce dacă vrea să trăiască în România. Însă erau situații mai extreme în care ar fi fost mai bine să-l ajute cu o traducere.

Bun, și acuma să vă povestesc despre partea care m-a enervat aseară. Pentru că, inevitabil am ajuns să privesc din nou emisiunea. În emisiunea de ieri seară a fost o rusoaică care voia să devină cetățean român. Femeia avea în jur de 50 de ani, da tati, am văzut femei de 20 de ani care arătau mai bătrâne și mai rău. În fine, femeia a fost dusă să învețe despre tradițiile, obiceiurile și mâncarea românească. Până aici bine, nu? Păi nu, pentru că a fost trimisă exact la o familie de unguri care abia rupeau câte un cuvânt pe românește. Nu cred că trebuie să mai explic care e poziția mea în ceea ce privește ungurii. Dacă nu mă citești de multă vreme, să știi că e favorabilă. Deci vreau să vă spun că femeia a învățat despre cum se face Kurtos Kolaci, a participat la o nuntă,  a fost la Biserica Catolica, și când a fost pusă să cânte a cântat, surpriză, în maghiară. Sunt curios în ce limbă o să depună jurământul, sau dacă știe că capitala noastră e București, nu Budapesta…..Sau dacă știe că a fost în România, sau dacă știe că noi vorbim altă limbă, ce a auzit ea acolo e limba altei țări. Sau dacă știe că în meniul tradițional românesc nu există Kurtos Kolaci….Sau dacă știe că noi avem pe steag roșu,galben și albastru, nu roșu, alb și verde. Sau dacă știe că noi suntem latini, nu huni.

Totuși vorbim despre o emisiune care se cheamă PAȘAPORT DE ROMÂNIA. Femeia aia a fost pur și simplu pierdută, nu înțelegea unde se află.  E ca și cum eu aș vrea să învăț despre cultura italiană și merg în Finalnda…..

A fost cea mai proastă emisiune la care m-am uitat în viața mea, dacă aș putea, aș șterge TVR-ul din grila mea de programe.

Cred că premiul pentru cei mai mari idioți din anul acesta se îndreaptă către televiziunea ”românilor”

GOOD JOB TVR!!!!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here