Cum am ajuns o legendă printre puștii de 18 ani.(partea 4)

2
476

Eram convins că în câteva zile o să se calmeze situația, dar nici pe departe. Știți legenda aia cu ăla care s-a urcat în mașină și i-a spus polițistului ”Puneți centura că decolăm”, iar polițistul i-a zis ”Dă-o jos că am aterizat” ? Eu ajunsesem mai rău decât ăla, nu de puține ori  mai nimeream în grupuri de entuziaști care s-au apucat de școala de șoferi, și povesteau despre unul care l-a înjurat pe Ghiță. Unii spuneau că nu e adevărat, alții susțineau că au văzut cu ochii lor. În fine, eu n-am zis nimănui, doar câțiva prieteni mai apropiați mai știau. Aceeași prieteni, chiar și instructorul, mi-au spus să încerc să-mi schimb reședința și să dau în alt județ, pentru că în Sibiu n-am să-mi mai iau carnetul cât trăiesc. La un moment dat am început să cred și eu asta, ba chiar am vorbit cu un cumnat să mă rezolve să dau la Cluj. Într-un final am renunțat la idee și am zis că încerc tot la Mediaș,orice ar fi. Se apropia ziua examenului, iar eu eram foarte stresat, o dată pentru că eram sigur că toți polițiștii mă cunosc și n-am să trec în veci, iar a doua pentru că era ultima dată când examenul se dădea în Mediaș, cei care picau trebuia să meargă la Sibiu unde examenul scris se dă pe computer. Nu prea îmi doream asta.

A venit ziua examenului, m-am trezit dimineața, tata deja mă încurajase, mama îmi zicea că dacă nu-l iau de data asta îl dau la Cluj și așa m-am scăpat de libidinosul acela. Am plecat spre Sala Sindicatelor, locul unde se dădea examenul, fără nicio speranță. Am zis că merg la plesneală. Când am ajuns acolo deja polițistul striga numele celor care intră în sală, am fost strigat ultimul și am nimerit în prima bancă, un lucru nu tocmai bun. Încă nu-l văzusem pe cleios, dar îi simțeam prezența ca un adevărat Jedi ce sunt. După ce s-au împărțit foile s-a deschis ușa din fața mea. Era el, satana în persoană, diavolul care a venit să-și ceară răzbunarea. Nici n-a salutat, nici nu s-a uitat în altă parte, m-a privit drept în ochi cu un zâmbet forțat pe gură……

2 COMENTARII

  1. Am auzit de faza cu „Pune-ti centura ca decolam”, dar de povestea ta nu-mi amintesc. Oricum, i-am povestit azi faza unei prietene si radeam amandoua pe strada de nu stia lumea ce am patit :)).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here