Cum am ajuns o legendă printre puștii de 18 ani.(Partea 1)

0
442

Pentru că împlinisem vârsta, pentru că toată lumea o făcea, m-am decis să fac școala de șoferi. Nu mai condusesem niciodată, nu cunoșteam nici un instructor. Asta nu era o problemă, mai ales ca toți cunoscuții mei deja aveau permis.

Bun, găsesc instructorul, fac  și școala și vine minunata zi în care trebuie să dau examenul, asta după ce am băgat la chestionare până mi-au ieșit pe urechi.. Trebuie să știți că pe vremea aceea nu se dădea pe calculator, iar examenul practic îl susțineai în aceeași zi cu examenul scris. Am mers gingaș la examenul teoretic, l-am luat și mi-am așteptat rândul pentru traseu. Aici începe distracția, am fost eu și două femei. Una speriată de mama focului, iar cea mai în vârstă foarte calmă și foarte neștiutoare. Pe polițist n-am să-l uit în viața mea, din cât am înțeles a fost îndepărtat din funcție pentru că era șpăgar. Era un tip mai gras cu părul mereu umed și dat pe spate. Un tip grețos, cred că nevasta lui e tare de stomac, altfel nu-mi explic cum de nu a făcut ulcer. În fine, ne-am urcat în mașină și mi-a zis că am să fiu martor.  La volan era doamna mai în vârstă, mă rog, maxim 35 de ani. Femeia conducea atât de prost încât credeam că reprezintă un pericol pe șosea și dacă mergea pe jos. Numai că, grețosul ăsta, a pus-o să urce o stradă de lângă stadionul din Mediaș, și apoi s-o coboare. Femeia n-a știut nici măcar să facă o întoarcere din 3 mișcări, a trebuit să-i explice polițistul și, mai grav, să-i învârtă el de volan. În tot acest timp în care șoferița urca strada, polițistul vorbea la telefon cu bărbatul ei care, surpriză , era tot polițist. În fine, reușește femeia să coboare și strada înapoi, moment în care brațele mele plecau să aplaude ironic, numai că mă luptam cu mine însumi să n-o fac, îmi spuneam mereu ”Razvaneeee, nu fii prost acuma, las-o pe mai târziu, poți fii prost mai târziu”. M-am abținut eroic.

Pauză! Zice organul, probabil obosit și el de prostia femeii. Mă dau jos din mașină și merg glonț la instructorul meu care a fost cu o altă mașină în spate. Îi spun entuziasmat ”ai văzut?” Asta e cu șpagă, e imposibil să nu-l iau, doar îl dau în gât dacă nu mă trece”. La care el îmi spune că a văzut totul și că să stau calm. Mă tot gândeam că ar fi imposibil să mă pice, doar am fost martor la o fraudă, la cum proasta aia n-a știut nici să întoarcă mașina și l-a luat, era cam aiurea să pic tocmai eu……

Asta e partea întâi, pentru că e mai lungă când e scrisă, m-am decis s-o povestesc în câteva părți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here