Românii și tatuajele.

9
823

Trăim într-o țară de oameni încuiați, o țară în care ești judecat la tot pasul, fie că ești gras, fie că ești tatuat, sau, mai ales, pentru că porți cercei(cazul băieților).

Iar asta ne-a adus într-o stare în care nu mai avem curajul să facem nimic. Ai o idee mai îndrăzneață? Nu o pui în practică pentru ca te temi că vei fi judecat.

De exemplu, eu vreau să-mi tatuez toată mâna dreaptă (sleve), am o poveste intersantă, am banii necesari, și totuși stau pe gânduri. Asta pentru că ma gândesc că lumea mă va judeca:

-Viitori socrii , dacă o sa fie cazul, o să creadă despre mine ca am fost pușcăriaș, ca sunt un drogat și neadaptat ;

-Angajatorul o să creadă ca nu sunt în stare de nimic, sunt rebel și poate chiar violent. Nu s-ar gândii nicio clipă că poate am terminat o facultate și un master, și n-am lovit niciodată o femeie, cu toate că meritau, și n-am început niciodată o bătaie;

-Creștinii o să creadă că sunt un slujitor al iadului, că beau sânge de virgină și că părinții nu au știut să ma crească. Nu se gândesc că tatuajele mele înfățișează un om care a crezut în Dumnezeu, deșii i-a dat numai suferințe și prea puțin ajutor divin, probabil era ocupat să transforme apa în vin.

Oare când se vor schimba lucrurile? Când o să pot  avea un tatuaj fără a fi nevoit să-l ascund de frică că nu o sa fiu angajat?

E timpul să trecem peste mentalitatea asta de doi bani.

PS-Nu întreba ce o să ma fac când îmbătrânesc și o să atârne pielea. O să fiu un bătrân simpatic și tatuat, iar copiii și nepoții mei o sa ma iubească pentru omul care sunt, nu pentru tatuajele pe care le am.

Cu toate acestea, pe 24 am programare la salon…..Suck it Romania!

9 COMENTARII

  1. De ce se poarta tatuajele?Cand vorbim despre tatuaje probabil unii dintre noi se gandesc la o forma groteasca de a-si arata si de a-si expune sentimentele in timp ce pentru altii aceste tatuaje nu inseamna altceva decat niste simboluri din viata lor,ceva care ii reprezinta si care ii face sa fie mai aproape de cineva sau ceva din trecutul sau prezentul lor.
    Astazi o multime de persoane se tatueaza. Unii se indragostesc de aceste desene. Acesti oameni provin din cele mai diverse medii sociale – avocati, sportivi, soldati, mecanici. In cele din urma, tatuajele au inceput sa se inscrie in anumite trenduri, cu linii mai mult sau mai putin moderne.

  2. Cei care te judeca pt asa ceva sunt ei niste gunoaie, niste inadaptati care nu au ce face cu viata lor ratata si singura lor satisfactie e sa critice alegerile altcuiva.

    • Din pacate nu e chiar asa, cunosc oameni care au vrut sa se angajeze si nu au fost luati din cauza tatuajelor, care nici nu erau mari.

  3. Mentalitatea asta de român nu se va schimba rapid, dar poate peste un deceniu sau doua va fi putin altfel. Si eu aveam aceeasi dilema, dar am hotarât sa imi fac, indiferent de prejudecati.
    Daca înveti si nu regreti, devi tot mai fericit pe zi ce trece.

  4. Am patit chiar eu acest lucru sa fiu respins la un interviu din cauza tatuajelor…mai mult mi s-a spus de catre o maicuta in transportul in comun :,, asta ii cu dracu „

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here